Фільтри кондиціонеру: практичний чи маркетинговий хід

Фільтри побутового кондиціонеру – обов’язковий елемент кліматичної техніки. Саме тому користувачі часто задаються питаням, а в якій техніці найкращі фільтруючі частини? Щоб розібратися в цій темі, потрібно глибше ознайомитися з вказаними деталями.

Чистка фільтрів. Обслуговування кондиціонерів

Що це таке: основні види

Фільтр застосовується для очищення повітря в приміщенні від різнотипного забруднення. Залежно від призначення існує дві групи фільтруючих частин:

  1. Грубого очищення.
  2. Тонкого очищення.

Попередні фільтри (перша група) присутні в усіх моделях (інверторні та On/Off). Головне завдання: захист “начинки” кліматичної техніки від попадання бруду і пилу. Являють собою сітку з дрібних комірок (нагадують соти), здатну вловлювати частинки більше 2 мкм: пух, шерсть домашніх вихованців, крупний пил, волосся тощо. Розташовуються безпосередньо під зовнішньою панеллю обладнання.

Фільтри тонкої очистки

До фільтрів тонкого очищення відносяться інші фільтруючі деталі, якими оснащені внутрішні блоки. Тут акцент ставиться не на механіці, а на захисті здоров’я користувачів. Ними оснащається техніка, що з цінового сегменту “вище середнього”. Сюди відносяться:

  • дезодоруючий. Видаляє неприємні запахи, завдяки незвичайній структурі з наповнювачами-адсорбентами. Представлений в вигляді контуру, який заповнений активованим вугіллям або його аналогом;
  • катехиновий. Бореться із хвороботворними бактеріями, вірусами і моікробами. Діюча речовина в пористій структурі – катехін (отримується з листя чайного дерева);
  • антибактеріальний (йде в доповнення до попереднього). Він ліквідує віруси за рахунок негативно заряджених іонів, або руйнуванням білкової оболонки;
  • плазмовий. Видаляє певні групи шкідливих домішок і речовин;
  • нанофільтри (фотокаталітичні і цеолітні);
  • синтетичні або полімерні;
  • антиоксидантні;
  • з вітаміном С.

Кожен виробник визначає свій набір фільтрів для кондиціонера. А з цим можна ознайомитись в описі кондиціонерів у нас в магазині.

Варто зазначити, що тривале використання кліматичної техніки, так чи інакше, призводить до забруднення фільтрів. Тому необхідно стежити за станом всіх деталей, вчасно проводячи чистку або заміну зношених частин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *