Яка різниця між кондиціонерами On/Off та Inverter

Якщо підсумувати сучасні актуальні проблеми, то на першому місці буде незадовільний стан навколишнього середовища, на другому – обмеженість ресерсів. Дивлячись на такі тенденції, виробники кліматичних систем вирішили ввести власні товарні лінійки з інверторними моделями. Тому варто розібратись в даному питанні, перед тим як купити кондиціонер в Чернівцях.

Неінверторні спліт-системи

Звичайні кондиціонери влаштовані таким чином, що працюють на повній потужності до заданої температури. Як тільки в приміщенні досягнутий зазначений температурний режим, техніка вимикається.

При цьому допустимі відхилення температури в межах одного-трьох градусів.

Така робота приводить до:

  • великих витрат електроенергії;
  • необхідності в високому пусковому струмі;
  • постійних ривків під час функціонування.

В деяких моделях відмічається великий рівень шуму через потріскування пластику та роботи компресору.

Оновлені спліт-системи в Чернівцях відмінно виконують основну функцію – охолодження. А також підтримують обігрів приміщення при -5 градусах на вулиці. Кондиціонери On/Off порівняно дешеві: продукція топових заводів обходиться в 300-500 доларів. Цей варіант підходить для тих, хто не бажає витрачатись і не шукає альтернативного джерела тепла.

Інверторні кондиціонери

Системи інверторного типу підтримують постійну температуру в приміщені, працюючи на зниження або підвищення потужності компресора. Таке функціонування забезпечує точний температурний режим без будь-яких відхилень.

Inverter кондиціонеру не потрібно постійно включатися та вимикатися в разі досягнення заданих параметрів. Значить, відсутність великих струмів дозволить збільшити термін експлуатації і продуктивність мотору.

Детальніше з принципом роботи інверторного кондиціонеру можна ознайомитись тут.

До вагомих переваг описуваної техніки відносяться:

  • економія електроенергії;
  • підтримка комфортної температури;
  • низький рівень шуму.

З кожним роком інверторні кондиціонери оснащуються додатковими функціями. Наприклад, дистанційне Wi-Fi управління, додаткова фільтрація, розпізнавання кількості людей та характер їх руху.

Правда, не без мінусів. Серед яких найвамгомішу роль грає висока ціна.

Неінверторні системи кондиціонування закордоном вже канули в минуле і залишаються на задвірках старих будівель. У той час як інвертори максимально використовуються для житлових, офісних приміщень і виробничих площ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *